RAAMKUNST

“Al enige tijd droomt de Initiatiefgroep Raambuurt ervan een project met Raamkunst te organiseren. Kunst in de ramen van de Raambuurt, en dan met name van de Raam zelf. We denken daarbij aan kunst in alle soorten en maten, professioneel gemaakte kunst, maar ook dingen waar amateurs hun stinkende best op hebben gedaan, en waarom ook niet kinderkunst?”

Dromen zijn inmiddels werkelijkheid geworden:

Expositie ‘Water in het Raam’

In samenhang met het Landelijk Open Monument ‘Gouda Waterstad’ is de gehele maand juni de expositie ‘Water in het Raam’ te zien in en om de Raam. ‘Raamhistorie’ pronkte in de ramen! “Deze expositie brengt de stad van vroeger tot leven in een fotowandeling langs de bestaande en gedempte grachten van de Gouwe, de Raam, de Haven tot aan de Nieuwehaven.” (Gouda Waterstad, 2014)

Boombeeld

In de Hof van Adriaan staat een Boombeeld. De houtkunstenaar Jan Mostert uit Gouda heeft het beeld gemaakt op initiatief van de omwonende bewoners van dit gezellige pleintje in de binnenstad tussen Keizerstraat, Peperstraat, Komijnsteeg en Kuiperstraat. De boom, die gerooid moest worden, heeft hierdoor een nieuwe bestemming gekregen in de Hof van Adriaan. De onthulling heeft op 15 december 2013 plaatsgevonden onder grote belangstelling van de buurt.

Raamschilderij

Het Raamschilderij is van de hand van Atelier Diet Alblas (Raam 121-123). Diet Alblas schildert de Raam van de Lange Willemsteeg tot aan de Kuiperstraat op panelen. We kunnen niet wachten tot het onthuld zal worden.